Estetska stomatologija
+381 64 244 8004 ; Kralja Milana 22/I
EnglishFrenchGermanItalianSerbian

Estetska stomatologija

Hoćete da promenite svoj osmeh, poboljšate svoje samopouzdanje, da se osećate i izgledate mladje i zdravije? Preko 85% odraslih smatra da nesavršen osmeh, osobu čini manje privlačnom, mi Vas razumemo i u cilju rešavanja problema odinacija London Dent nudi kompleksan izbor estetskih tretmana, za osmeh kakav ste oduvek želeli.

-Bele plombe

-Beljenje zuba

-Uklanjanje zubnog kamenca  

-Viniri (fasete)

-Inleji

-Onleji

-Krunice i mostovi

-Implantati

-Endodoncija

Beljenje zuba jezuzetno popularan tretman vraćanja sjaja Vašem osmehu, profesionalno izbeljivanje zuba je siguran, brz i efikasan postupak, koji ne oštećuje i ne slabi zube. Rezultat je uvek pozitivan, i individualan, jer zavisi od životnih navika, gustine i poroznosti zubnog tkiva. Postoji više načina beljenja zuba i to su:

-Beljenje u ordinaciji, gde se uz pomoc profesionalnog seta za beljenje, rezultati postižu u roku od dva sata.

-Kućna varijanta beljenja, teče u nekoliko faza. Prva faza podrazumeva izradu splintova (folija) na osnovu prethodno uzetih otisaka gornje i donje vilice. Splintovi su individualni i odgovaraju samo Vama, napravljeni od izuzetno mekane plastike. Potom, svako vece u trajanju od 7 do 10 dana, aplikujete u splintove specijalni gel za beljenje, koji ste dobili od stomatologa, i unosite splintove u usta čime obezbedjujete ravnomerno rasporedjivanje gela oko zuba.

-Kombinacija ova dva, prethodno navedena, načina. Beljenje zuba se radi pre postavljanja belih plombi, vinira, krunica, mostova, jer se porcelan i ostali restaurativni materijali ne bele.

Viniri zubima daju zdrav i prirodan izgled, i zbog toga su veoma interesantni kako pacijentima, tako i stomatolozima, pri rešavanju estetskih problema na prednjim zubima. Vinir je veoma tanka pločica od porcelana koja zahteva minimalnu preparaciju zuba, i koja je specijalnim lepkom zalepljena za površinu zuba. Često se koriste da zatvore male prostore izmedju zuba, zatim ako jedan zub svojim položajem narušava izgled zubnog niza, viniri mogu biti metod izbora za vraćanja tog zuba u niz, prekrivaju prebojene zube, pukotine, mogu biti rešenje za abradirane zube i druge situacije.

Inleji, onleji su indirektni ispuni napravljeni od različitih materijala, keramika, zlato, porcelan s kompozitnim česticama, koji se postavljaju na zub nakon neophodne preparacije. Funkcija im je da učine zub jačim. Koriste se kada je zubna supstanca oštećena u velikoj meri, a kada veštačka krunica još nije neophodna.

Endodoncija je lečenje inficiranog kanala korena. U prvi mah ne deluje da ima veze sa estetskom stomatologijom jer leči deo zuba koji se ne vidi, medjutim, krajnji efekat endodontskog tretmana je restauriran zub, sto nas je i navelo da ovaj tretman opišemo na ovom mestu. U velikom broju slučajeva zubobolja je izazvana infekcijom unutar kanala korena zuba, i upravo Vas endodontski tretman može osloboditi bolova i izlečiti postojeću infekciju. Endodoncija je kompleksna procedura, i često zub koji je naizgled izgubljen može biti spašen. Takodje zubi na kojima nije uspeo prethodni tretman, mogu biti retretirani u funkcionalan zub. Konsultujte nas ako ste u nevolji.

Pročitano 2407 puta
Kralja Milana 22/I, Beograd, 11000 Srbija
+381 64 244 8004