Dečija i preventivna stomatologija
+381 64 244 8004 ; Kralja Milana 22/I
EnglishFrenchGermanItalianSerbian

Dečija i preventivna stomatologija

U ordinaciji London Dent izuzetnu pažnju posvećujemo tretmanu karijesa kod dece. Naš pristup najmladjim pacijentima se zasniva na poverenju, i da se usluga izvede nežno i kvalitetno. Dečja stomatologija vodi brigu o zdravlju usta i zuba dece od rodjenja do njihove 18-e godine, što je period mnogobrojnih promena u predelu usta i zuba.

Neophodno je dobro poznavati psihofizičke karakteristike deteta, jer je rad sa njima veoma specifičan, zahteva punu posvećenost stomatologa, roditelja, kao i njihovu medjusobnu saradnju.

Prva poseta treba da bude pre pojave bolnih stanja u ustima deteta, što je od izuzetne važnosti, jer se tako izbegava mogućnost nastanka straha, i ostvaruje se mnogo bolja saradnja s detetom i samim tim i prevencija bolesti usta i zuba. Zalivanje fisura je najbolji način za prevenciju karijesa. Ovim postupkom se onemogućava prodiranje i zadržavanje hrane u uskim fisurnim prostorima na griznoj površini zuba. Zalivač treba periodično kontrolisati zbog mogućih fraktura i nastanka karijesa. Karijes može i ne mora izazvati bol, i iako ne boli stanje zuba se progresivno pogoršava. Kada je karijes manjeg obima, mnogo lakše i brže se tretira.

Ponekad zub izgleda zdravo i stomatolog će pomoću pregleda, nekad i rentgen snimka, proceniti da li postoji karijes ispod gledji zuba, infekcija kanala korena, promene u kosti oko zuba i slično te je stoga neophodno na maksimum 6 meseci dolaziti na redovne kontrolne preglede.

Pročitano 2360 puta
Kralja Milana 22/I, Beograd, 11000 Srbija
+381 64 244 8004