Parodontologija i oralna medicina
+381 64 244 8004 ; Kralja Milana 22/I
EnglishFrenchGermanItalianSerbian

Parodontologija i oralna medicina

Parodontopatija je najčešćie oboljenje savremenog čoveka, razvija se tiho, podmuklo, bez bola, zahvata potporni aparat zuba. Više od polovine svih punoletnih osoba na svetu ima problem s potpornim aparatom zuba. Mogu se pojaviti u bilo kom životnom dobu, a posle 35 godine, preko 75% osoba je pogođeno. Ovo oboljenje se može otkriti redovnim stomatološkim pregledom.

Nažalost, proces je uglavnom asimptomatski i bezbolan, a dobro je to što sve promene mogu da se otkriju redovnim pregledom stomatologa. Bakterije iz plaka vremenom izazivaju zapalenje, šire se i napreduju ispod desni, dovodeći do destrukcije potpornog aparata, klaćenja i gubitka zuba. Parodontopatija je vodeći uzrok gubitka zuba, posebno nakon 40-e godine zivota. Ordinacija London Dent Vam omogućava savremeno lečenje parodontalnih tkiva u saradnji sa specijalistima parodontologije i oralne medicine.

Uklanjanje zubnog kamenca + dzetiranje (peskiranje +poliranje) je neinvazivna procedura, koja se danas u modernom svetu, izvodi redovno na 6 meseci, ukoliko nema potreba za češćim tretmanom. Naslage zubnog kamenca su preduslov za parodontopatiju i gubitak zuba, kao krajnji rezultat. Uklanjanje zubnog kamenca je osnova dobre oralne higijene.

Pročitano 1937 puta
Kralja Milana 22/I, Beograd, 11000 Srbija
+381 64 244 8004